’Det er vigtigt altid at gøre sig umage, ellers er det bedre at lade være'. - Lasse Koch

Fortæl os hvem du er?

Jeg hedder Lasse Koch og er restauratør og driver en virksomhed, der hedder Det Glade Vanvid,
som jeg har sammen med min bror Michael Koch. Privat bor jeg i Århus med min familie.
Jeg er uddannet kok og har tidligere været på kokkelandsholdet og blandt andet vundet VM.

Hvad er Det Glade Vanvid?

Det Glade Vanvid er en kæde af restauranter, hvor mine brødre og jeg åbnede den første i 2008 på
havnen i Aarhus. I 2019 åbnede vi en i Randers og undercoronanedlukningen åbnede vi yderligere tre restauranter
og sidste år åbnede vi inde i Vestergade i Odense.

Det Glade Vanvid er i korte træk en helaftensoplevelse, hvor den gode oplevelse er i centrum til en pris, hvor de fleste kan være med. Det er mad af høj kvalitet, gode vine, lækkert interiør og god komfort. Det er et koncept, hvor gæsterne betaler en pris, hvor alt er inkluderet, mad, vine, kaffe, sødt – så gæsterne ved fuldstændig, hvad de skal betale, og der kommer ingen ’grimme’ overraskelser.

Alle gæster kommer på det samme tidspunkt og sørger blandt andet for selv at skænke vin fra vinbaren. Det aktiverer gæsterne og skaber en god, social stemning, hvor man får en følelse af at være en lille del af et større selskab.

I åbnede tre restauranter under nedlukningen, hvor andre i branchen kæmpede?

Vi har en skarp vækststrategi og vidste, at hvis vi var modige, så ville vi være et skridt foran, når der igen blev åbnet for samfundet. Vi fik ret, samtidig med det så har vi gode, dybe og nære samarbejdsrelationer med vores udlejere, leverandører og ansatte, som gjorde det muligt.

Hvordan har det så været at åbne i Odense?

Fantastisk. Simpelthen.

Vi er blæst bagover af den gode modtagelse, og var meget hurtigt nødt til at aktivere flere åbningsdage for at imødekomme den store efterspørgsel, der er.
Vi er sindssygt glade og meget ydmyge. Bare fordi man har et godt koncept i andre byer, skal det stadig tilpasses den by, man er i.
Vores produkt dækker et behov, fordi det er meget nutidigt, og folk ved på forhånd, hvad de skal betale. Det er noget, mange kan forene sig med.

Er du en god chef?

Jeg er en af verdens bedste chefer… haha… Jeg prøver at være nutidig og prøver at drive en virksomhed, hvor der er god balance og ordnede forhold. Vi har meget fokus på at have en stærk og god kultur, men i takt med vækst kan det blive en udfordring, for jo flere folk og typer og mellemledere, jo længere kommer man væk fra essensen.

Derfor har vi fra dag et bygget organisationen, så vi i høj grad rekrutterer fra egne rækker, og det er i ligeså høj grad teamet vi kan sammensætte, som det er lokalet og byen der er afgørende for hvor vi åbner den næste restaurant.
Vi er i en branche, hvor vi skal stå tidligt op, kæmpe og levere HVER dag.

Kan du stadig selv lide at lave mad?

Jeg elsker det.
I det daglige er jeg meget på landevejen og rundt og besøge restauranterne, men
jeg er også adm. direktør, så jeg har ansvaret for alt det administrative, mens min bror, Michael, er
kreativ direktør og udvikler menuer etc.
Derfor er jeg også mange dage langt væk fra mit egentlige fag som kok, så jeg nyder meget at stå i køkkenet derhjemme.

Hvad er din livret?

Mad. Mad som folk har gjort sig umage med at lave. Du kan købe gode råvarer, men hvis du ikke gør dig umage, så er det lige meget.
Jeg kan sætte lige så meget pris på en toast eller en gryderet, som stor gourmet, hvis bare man har gjort sig umage.
Det skal man gøre med alt, og det gør vi også hver dag i vores virksomhed.

Og hvad med din påklædning? Gør du dig også umage dér?

Tøj betyder noget. Det betyder noget for ens identitet og dét, man gerne vil udtrykke og afspejle
udadtil som f.eks. at man gør sig umage og går op i detaljerne.
Jeg har handlet hos Ulrik flere gange, og Odense skal være stolte af at have en tøjbutik som Ulrik
Storm.

De gør sig nemlig altid umage og har en stor kompromisløshed. De har en personlig men
meget professionel tilgang til tingene og får altid kunden til at føle sig velkommen og i fokus.

Et stort tak til Lasse Koch for at være vores april måneds 'Man of The Month'.